Košarac: Hidroelektrane na Drini – oslonac privrednog i društvenog razvoja

15
Foto: Klix.ba

Izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Staša Košarac rekao je danas u Višegradu da su „Hidroelektrane na Drini“ oslonac privrednog i društvenog razvoja Višegrada i cijele regije.

– Uvjeren sam da je budućnost kompletnog energetskog sektora u Republici Srpskoj i BiH svijetla i izvjesna, posebno kad je riječ o proizvodnji električne energije iz prirodnih i obnovljivih izvora – istakao je Košarac.

Na svečanosti povodom 30 godina rada ovog preduzeća, Košarac je rekao da su ovakvi jubileji prilika da se ljudi prisjete svih događaja u protekle tri decenije. „Istoriju ne smijemo zaboraviti da nam se ne bi ponovila i da bismo, s mnogo više vjere, gledali u budućnost“, naveo je on.

Prema njegovim riječima, djelujući institucionalno i u okvirima datih nadležnosti potrebno je snažno podržati ovakva preduzeća i kompletan energetski sektor.

Košarac, koji je novoimenovani ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, rekao je da će ministarstvo kojim rukovodi uvijek biti otvoreno za podršku ovom i sličnim preduzećima, kao i za nove investitore, domaće i strane koji žele da ulažu u energetiku i korištenje obnovljivih izvora energije.

On je poželio da se i u budućnosti pokažu kao društveno odgovorno preduzeće koje podržava sve dobre ideje, projekte, pomaže sport, kulturu, akcije mladih i obrazovanje.

Srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, povodom 30 godina rada ovog preduzeća, dodijeljeno je priznanje za izuzetan doprinos u radu i poslovnom uspjehu preduzeća.

Priznanje je u Dodikovo ime primio njegov izaslanik Staša Košarac.