Košarac: Krajnje vrijeme da političko Sarajevo prestane sa lažima o ratu

10
Foto: FENA

Nadam se da će sutrašnji skup povodom obilježavanja 31 godine od svirepog ubistva pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici proteći mirno i bez incidenata i da Sarajevo neće provocirati, jer se želi na dostojanstven način odati počast nevino stradalim žrtvama, istakao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

– Iako bošnjačke političke strukture više od tri decenije ne odustaju od laži i falsifikovanja ratnih događaja u BiH, istina je samo jedna – zločin nad nevinim vojnicima u Dobrovoljačkoj ulici bio je zločin protiv mira! Nažalost, i danas smo svjedoci da postoje sljedbenici Alijine politike žrtvovanja mira zarad pustih snova o unitarizmu. To je ozbiljan problem za buduće politike. Lažnim narativima o Dobrovoljačkoj ulici zavaravaju samo sebe, stvarajući kvazi-istoriju koju niko ne razumije – objavio je Košarac na svom Instagram profilu.

On je naglasio da je krajnje vrijeme da prestanu sa falsifikatima i lažima o ratu u BiH!

Ministar Košarac prisustvovaće sutra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu obilježavanju godišnjice od ovog svirepog zločina nad pripadnicima JNA.