Košarac: Opozicija napadima na Dodika vrši legalizaciju Šmita

8
Foto: Marko Mastilo

Opozicija u Republici Srpskoj politički je kaparisana od pojedinih zapadnih ambasada. Oni jesu za vlast, ali nisu za Republiku Srpsku, rekao je Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

– Umjesto da stane uz legalno i legitimno narodnom voljom izabranog predsjednika Srpske, koji radi svoj posao u skladu sa ustavnim nadležnostima, opozicija je izabrala nelegitimnog Šmita, američku Ambasadu, neustavni Sud, neustavno Tužilaštvo i politički montiran proces, odnosno progon predsjednika Srpske – dodao je Košarac.

Dodaje da se takvim potezima, opozicija je verifikovala i legalizovala političke neprijatelje Srpske, prvenstveno misleći na Šmita i Marfija.

– Postali su saradnici i saveznici ljudima koji ne misle ništa dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu, ljudima koji vode procese protiv predsjednika i institucija Srpske. Poražavajuće je što u političkoj agendi opozicije nema jedinstva oko važnih nacionalnih pitanja i odbrane institucije predsjednika i drugih institucija Srpske – istič Košarac.

Košarac navodi da predsjednik Republike Srpske vodi patriotsku i nacionalno odgovornu politiku.

– Da, gospodo opozicionari, ovdje se brane institucije Srpske i njen predsjednik, koji vodi patriotsku i nacionalno odgovornu politiku! Šta bi se dogodilo da su oni na mjestu predsjednika Republike?! Sasvim sigurno, bili bi u funkciji interesa zapadnih ambasada, bjelosvjetskih mešetara (čitaj Šmita). Njima bi Republika Srpska i njene institucije bile na marginama i u zaprećku, kako se i danas prema njima odnose – napisao je Košarac na svom Instagram nalogu.

Kaže da je kampanja koju opozicija vodi protiv Dodika, sramna.

– Sramna je kampanja koju opozicija vodi protiv Milorada Dodika lično i protiv institucije predsjednika Republike. Neka im je na obraz i čast! Nedavno je predsjednik Dodik rekao da je zbog Republike Srpske ugrozio Milorada Dodika. Da li bi tako nešto opozicija mogla i da kaže, a kamoli da uradi?! Najblaže rečeno nisam siguran – zaključio je Košarac.