Košarac preuzeo dužnost ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa

36
Foto: Klix.ba

Novoimenovani ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Mirka Šarovića.

Tom prilikom, ministar Košarac naglasio je da će u narednom periodu biti potrebno uložiti mnogo napora kako bi Ministarstvo, u saradnji i koordinaciji sa ministarstvima iz Republike Srpske i Federacije BiH, ispunilo svoju ulogu i dalo puni doprinos razvoju društva i boljem životu svih građana u oblastima za koje je nadležno.

S tim u vezi, ministar Košarac istakao je potrebu da se radi na promociji privrednih i prirodnih resursa u BiH, privlačenju stranih investicija, smanjenju spoljnotrgovinskog deficita, posebno sa zemljama Evropske unije i regiona, kao i na zaštiti i podsticaju domaće proizvodnje, naročito u sektorima poljoprivrede i energetike.

Nakon preuzimanja dužnosti, ministar Košarac održao je niz sastanaka s ciljem upoznavanja sa stanjem u Ministarstvu, kao i sa prioritetnim poslovima i zadacima u radu Ministarstva.

Ministar Košarac razgovarao je sa novimenovanom zamjenicom ministra Ljiljanom Lovrić i sekretarom Ministarstva Hamdom Tinjakom.

Održana je i sjednica Kolegijuma ministra, kojoj su prisustvovali svi pomoćici ministra.

Ministar Košarac obišao je danas i sve sektore u Ministarstvu i razgovarao sa zaposlenima.