Košarac: Šarović govori jezikom Federacije BiH

32
Foto: SRNA

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović govori jezikom Federacije BiH i da je podrška svim političkim nastojanjima da se obezvrijede institucije Republike Srpske, time da često apostrofira potrebu da zajednički nivo treba da donese nekakve odluke.

On smatra da se prevršila mjera u afirmaciji institucija BiH i da se primarno treba vratiti institucijama Republike Srpske.

Košarac je, odgovarajući na pitanja novinara u Bijeljini, ukazao da članovi SNSD-a smatraju da institucije Republike Srpske treba da odlučuju o sudbini Srpske, a ne kao Šarović, koji želi da o političkim temama i pitanjima važnim za Republiku Srpsku odlučuje Parlamentarna skupština BiH.

On je ocijenio da je to suludo i potpuno motivisano potrebama dijela međunarodne zajednice koja želi da obezvrijedi institucije Republike Srpske.

– Institucije Republike Srpske mogu da, u skladu sa Ustavom, donesu odluke važne za Republiku. Mi iz SNSD-a se sigurno nećemo baviti nekim drugim kombinacijama koje nude međunarodni zvaničnici u BiH i upravo ovakvi političari kao Šarović koji, očigledno, žele da afirmišu institucije BiH, a zanemare institucije Republike Srpske – poručio je Košarac.