Košarac: Značajna inicijativa obilježavanja Dana sjećanja u Prijedoru

4
Foto: SRNA

Član Predsjedništva SNSD Staša Košarac pozdravio je inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“ biti održano u Prijedoru 4. avgusta.

– Srpska i Srbija će i ove godine zajedno obilježiti stradanje našeg naroda u zločinačkoj akciji „Oluja“. Važno je da srpski narod razumije značaj inicijative da godišnjica jednog od najstrašnijih datuma u našoj istoriji bude obilježen u Prijedoru u Republici Srpskoj – naglasio je Košarac.

On je dodao da je zločinačka akcija „Oluja“ dio genocidnog plana o nestanku Srba sa prostora Hrvatske, koji traje od početka prošlog vijeka, uključujući Prvi i Drugi svjetski rat, genocid u Jasenovcu, te ubistva i progone u tragičnim događajima sa početka ’90-ih godina.

– Ne umanjujući žrtve drugih naroda, važno je da godišnjicu „Oluje“ obilježimo u Prijedoru, jer su sa ovih prostora Srbi masovno odvođeni u logor Jasenovac. Srpski narod je najveći stradalnik 20. vijeka, a 21. mora biti vijek naše slobode – rekao je Košarac.

On je istakao da je apsolutno neprihvatljiva praksa da određeni pojedinci na sve načine umanjuju žrtvu i stradanje srpskog naroda.

– Izdori i izdajnici, poput Nataše Kandić i inih „kandićki“, spremni su da za šaku dolara u svakom momentu ponize i pogaze srpske žrtve. Takvim kreaturama ništa nije sveto! Sa kojim pravom se takvi moralni monstrumi drznu da drže lekcije predsjedniku Dodiku i predsjedniku Vučiću o obilježavanju stradanja srpskog naroda – upitao je Košarac.

On je poručio da srpski narod i njegovi politički predstavnici nikada neće nasjesti na podvale nečasnih pojedinaca instruisanih zapadnim centrima moći.

– Naš odgovor će uvijek biti da u zajedništvu i sabornosti obilježavamo sve važne datume u srpskoj istoriji, sjećajući se sa pijetetom naših žrtava – zaključio je Košarac.