Kovačević: Ivanić ponovo ponizio naš narod po nalogu stranaca i Sarajeva

33
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Uopšte ne iznenađuje da se Mladen Ivanić, opet, po nalogu iz vana pridružio neopravdanim kritikama i napadima iz Sarajeva na Milorada Dodika, ali ono što ipak malo iznenađuje jeste da je Ivanić izjavom da Dodik vodi politiku da se dodovori narodu koji ne razumije politiku i međunarodne odnose ponovo ponozio naš narod, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je podsjetio da je to opet ona teza i mišljenje da samo Mladen Ivanić, stranci i Sarajevo razumiju politiku, a da mi ostali jadni u Republici Srpskoj ne razumijemo ništa.

– Milorad Dodik i mi iz SNSD-a nastavićemo da vodimo politiku kakvu naš narod razumije i u interesu našeg naroda, jer nama niko nikada iz vana neće naređivati kakvu politiku da vodimo nego će nama naredbe izdavati samo naš narod. Naša politika biće uvijek zaštita našeg naroda zaštita interesa i prava Republike Srpske – poručio je Kovačević.

On je u izjavi za Srnu naveo da bi se od nekoga ko je bio član Predsjedništva, ministar inostranih poslova, ipak, trebalo očekivati da zna bar nešto o međunarodnim odnosima i da proces odobravanja agremana za bilo kojeg ambasadora, pa i njemačkog trenutno još nije završen, te da je u proceduri i dok se ta procedura ne završi, prema Bečkoj konvenciji, takve stari se uopšte ne komentarišu.