Kovačević: Ivanić posvađao Srpsku sa njenim ključnim nadležnostima

64
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zanimljivo je da Mladen Ivanić tvrdi kako su Milorad Dodik i SNSD posvađali Republiku Srpsku sa bilo kim, s obzirom na to da je Ivanić posvađao Srpsku sa njenim ključnim i ustavnim nadležnostima o čemu se čak i javno hvalio na političkoj akademiji SDA, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je dodao da je Ivanić isto tako prilično uspješno, nažalost, posvađao sve zaposlene radnike u Republici Srpskoj sa njihovim zarađenim platama, a sve penzionere u Srpskoj sa njihovim zasluženim penzijama.

– Sve je to nešto što smo odgovornim radom u proteklom periodu uspjeli da promijenimo, pa tako danas rekordan broj zaposlenih radnika u Republici Srpskoj bez dana kašnjenja prima istorijski najviše plate u Srpskoj isto kao što penzionire primaju istorijski najviše penzije bez dana kašnjenja u Republici Srpskoj – rekao je Kovačević.

On je dodao da nastavljaju da odgovornim radom brinu o sve i jednom segmentu života u Republici Srpskoj, da povećavaju plate i penzije u dogovoru sa socijalnim partnerima, da čine sve da životni standard u Republici Srpskoj bude još bolji i da život svakog čovjeka i građanina bude dostojanstven.

– Isto tako, nastavljamo da politiku Republike Srpske vodimo isključivo u interesu naroda i građana Srpske, a ne u interesu niti po naređenju bilo koje ambasade ili stranog centra moći i siguran sam da je to ono što najviše smeta Mladenu Ivaniću i PDP-u – zaključio je Kovačević.