Kovačević: Neodgovorna izjava Jelene Trivić, opčinjena je Miloradom Dodikom

12
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Neodgovorno je da poslanik PDP-a Jelena Trivić napada Milorada Dodika, dok iz Sarajeva i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića stižu direktne prijetnje ratom Srbima i Republici Srpskoj, rekao je savjetnik srpkog člana Predsjednštva BiH Radovan Kovačević.

– Izjava poslanika PDP-a Jelene Trivić da su Bakir Izetbegović i Milorad Dodik u javnosti ljuti neprijatelji, a privatno dobro sarađuju je neodgovorna za nekog ko želi da u Republici Srpskoj obavlja odgovornu funkciju. Neodogovrno je da napadate demokratski izabranog predstavnika Republike Srpske, srpskog narod i svih građana – kaže Kovačević.

Kovačević je istakao da se političke stranke iz Sarajeva ponašaju drugačije.

– Onog trenutka kada i na momenat izleda da bi bila ugrožena bilo kakva prava Bošnjaka, oni se svi ujedine, ne bitno da li su vlast, opozicija, „nacionalni“ ili „građanski“. Dok su u Srpskoj uvijek zajedno opozicija sa Sarajevom protiv Dodika, SNSD-a, Republike Srpske i protiv građana Srpske – naglasio je Kovačević.

Kovačević je naveo da građani Srpske sve vide.

– Ono što je jako bitno jeste da smo mi sigurni da to sve vide građani Srpske i da će znati to na adekvattan način da ocijene – podvukao je Kovačević.

Za razliku od Dodika kaže Kovačević, Izetbegović i Trivićeva imaju istog političkog mentora, a to je Kristijan Šmit.

Sa njim se sastaju i smatra primaju instrukcije kako da smijene Dodika.

Kovačević je istakao da javnost u Republici Srpskoj odavno zna za opčinjenost Jelene Trivić Miloradom Dodikom.

– Ako biste pitali Jelenu Trivić, Dodik je kriv vjerovatno i za globalno otopljavanja i svaki svjetski fenomen – kaže Kovačević.