Kovačević: Ne učestvujemo u stranačkim podjelama, važna samo Srpska

36
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je, danas, povodom odluke da Republika Srpska obustavlja rad u odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu, da ova stranka ne učestuvuje u stranačkim podjelama.

Istakao da je važna samo Republika Srpska.

– Rukovodstvo Republike Srpske nije natjerano na donošenje bilo kakve odluke iz jednostavnog razloga što rukovodstvo Srpske ne donosi nijednu odluku na osnovu bilo čijih želja, već isključivo na osnovu nacionalnih i državnih interesa Republike Srpske – rekao je on za RTRS.

Podsjetio je da je rukovodstvo Srpske i u ranijem periodu donosilo identične odluke.

– Ali u tim situacijama nismo nailazili na podršku Mirka Šarovića i SDS-a, što smo sad ipak prvi put dobili – izjavio je on.

Naglasio je da SNSD smatra da je ovo jedan istorijski momenat.

– Ovaj trenutak zahtijeva nacionalno jedinstvo svih relevantnih političkih faktora i iz tog razloga smo zahvalni SDS-u što je podržao ove za nas jako značajne odluke – zaključio je Kovačević.,

Podsjećamo, da je Šarović poručio da je jučerašnjim glasnim otvaranjem pitanja ugrožavanja interesa Republike Srpske u javnosti, natjerao SNSD da reaguje i adekvatno odgovori na odluku Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.