Kovačević: SDA uvodi BiH u spiralu ucjena

25
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Ukoliko predsjednik SDA Bakir Izetbegović želi da razgovara o poziciji Senada Bratića u Narodnoj skupštini Republike Srpske to je moguće jedino ako će se razgovarti i o funkciji potpredsjednika Federacije BiH, ali nikako o pozicijama u Savjetu ministara pošto su za SNSD razgovori o toj temi završeni, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Reagujući na izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da SDA neće podržati učešće SNSD-a u strukturi vlasti FBiH, Kovačević je rekao da su SNSD-ove ambicije zasnovane na demokratskom legitimitetu i povjerenju koje je dobio od srpskog naroda koji živi toj teritoriji.

– Na osnovu toga SNSD u Domu naroda Parlamenta FBiH ima četiri delegata i još dva koja su uz SNSD. To SNSD-u daje snagu najjače političke stranke u Klubu Srba Doma naroda – rekao je Kovačević.

On je naglasio da SDA svojim ponašanjem uvodi BiH u spiralu ucjena, te pozvao da budu ispoštovani raniji dogovori partnera.

– Ukoliko iz SDA nastave da se ponašaju na ovakav način da svaki novi potez koji treba da bude urađen u BiH biva suočen sa novom ucjenom SDA onda nas uvode u spiralu ucjena koja će u potpunosti blokirati BiH i u tim okolnostima neće biti moguće uraditi bilo šta što je dobro za ljude koji žive u ovoj zemlji – rekao je on.