Kovačević: Srpska na pravom putu

27
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Sarajevska jadikovka i pozivi u pomoć da stranci izvršavaju njihov nacionalni projekat i da im stvore nacionalnu bošnjačku državu na pravnom nasilju i negiranju prava srpskog i hrvatskog naroda samo još više potvrđuje da je Srpska na pravom putu, rekao je danas u Banjaluci portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naveo da je ovo potvrda i da su na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske jedinstvom svih strana povučeni pravi potezi.

– Mi smo juče zvanično napustili njihov put bez povratka koji su nam namijenili i koji bi sigurno završio nestankom Republike Srpske. Od juče smo na svom putu, koji otvara dvije opcije. Prva je dijalog entiteta i konstitutivnih naroda u BiH i povratak na jedini model u BiH na koji su svi dali pristanak, a to je Dejtonski mirovni sporazum, dok je druga opcija nestanak BiH – rekao je Kovačević.

On je istakao da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ništa ne razumije, jer Republika Srpska ne traži ustupke.

– Republika Srpska traži uvažavanje njene ustavne pozicije i otvaranje dijaloga konstitutivnih naroda, odnosno onih koji nose suverenitet u BiH. Komšić tu nema šta da traži – rekao je Kovačević.