Kovačević: Sve srpske stranke u FBiH da podrže SNSD u zaštiti srpskih interesa

25
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

SNSD osuđuje pokušaj opoziva načelnika opštine Drvar Dušice Runić koju je izabrao srpski narod direktno na izborima i poziva sve srpske stranke koje djeluju na prostoru Federacije BiH da budu jedinstvene, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je poručio da sve srpske stranke treba da budu podrška SNSD-u koji uživa najveće povjerenje srpskog naroda u FBiH, a ne da u saradnji sa drugim političkim partijama koje nemaju sjedište u Republici Srpskoj i ne djeluju u interesu srpskog već drugih naroda rade na rušenju izbora srpskog naroda i ugrožavanju srpskih interesa u FBiH.

– Runićeva na izuzetno odgovoran način obavlja svoju dužnost što su građani Drvara prepoznali. Ona je velikim dijelom zaslužna za to što su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na ovako odgovoran i ozbiljan način pristupili pomoći našem narodu u Drvaru i drugim opštinama u kojima žive Srbi na području FBiH – rekao je Kovačević Srni.

Prema njegovim riječima, potreban je jedinstven nastup svih srpskih stranaka u FBiH kako bi na pravi način bili zaštićeni interesi malobrojnog srpskog stanovništva u FBiH.

– Sve ovo se dešava u okolnostima kada počinju pregovori u vezi sa formiranjem institucija FBiH ne bi li bila nanesena politička šteta SNSD-u koji u ovim pregovorima ima apsolutno legitimne zahtjeve da potpredsjednik FBiH bude iz redova SNSD-a, odnosno iz stranaka koje uživaju podršku srpskog naroda u FBiH – naglasio je Kovačević.