Kovačević: Trivićeva u odnosu na Dodika jedino ima prednost od deset miliona dolara

21
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Jelena Trivić tvrdi da ima neku prednost od deset u odnosu na Milorada Dodika. Tu vjerovatno misli na prednost od deset miliona dolara, jer to je jedino što joj ne sporimo i jedino što bi moglo da bude tačno, rekao je za RTRS savjetnik srpskog člana Predsjedništva Radovan Kovačević.

Kovačević je komentarisao i istraživanja javnog mnjenja.

– Kada su u pitanju istraživanja javnog mnjenja, moram da kaže da smo u posljednjih mjesec dana imali priliku da vidimo najmanje 10 istraživanja koje su radile raznorazne agencije i da ne postoji baš ni jedno u kojoj Milrod Dodik nije imao barem 12 odsto prednosti u odnosu sa protivkandidata. To negdje djeluje i potpuno logično, kada pogledate kako stvari izgledaju na terenu. Tamo gdje opoziciji dođe 300 ljudi, kod nas dođe 3.000 i više. I to se vidi na svakom koraku.

Kovačević je istakao da je Dodik ozbiljan kandidat i državnik koji se sutra sastaje sa ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom drugi put ove godine i dogovara važne ekonomske projekte za sve građane Srpske.

– S druge strane imate nekoga ko želi da bude protivkandidat i nudi se kao neka alternativa i ko se u svojoj političkoj karijeri jedino uspio sresti samo sa Kristijanom Šmitom, koji je nepozvan i bez ikakvog legitimiteta i neizabran došao ovdje samo sa jednim ciljem da Republike Srpske ne bude i da ne bude prava za srpski narod. Građani Srpske će znati najbolje ocijeniti – naveo je Kovačević.