Krčo: Isporuci kiseonika prethodila provjera ispravnosti

9
Foto: SRNA

Direktor Inspektorata Republike Srpske Milovan Krčo izjavio je da je današnjoj isporuci kiseonika na Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) Srpske prethodila i provjera tehničke ispravnosti autocisterne u kojoj je dopremljen kiseonik, kao i rezervoara za skladištenje, prilikom čega nisu utvrđene nepravilnosti.

– Na osnovu rezultata analiza uzorkovanog kiseonika, koji su danas prezentovani javnosti, pacijenti i njihove porodice mogu imati povjerenja u zdravstveni sistem Republike Srpske i rad institucija, koje ulažu maksimalne napore da bi njeni stanovnici imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu – rekao je Krčo.

On je podsjetio da je Inspektorat, u skladu sa zaključkom Vlade Srpske, obezbijedio prisustvo inspektora prilikom uzorkovanja kiseonika na UKC-u s ciljem utvrđivanja ispravnosti posuda pod pritiskom u kojima se vrši skladištenje kiseonika, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

Krčo je naveo i da je rezervoar iz kojeg je uzorkovano tehnički ispravan, uključujući i pripadajuću mjerno-regulacionu i sigurnosnu opremu.

– U vremenu kada se zdravstveni radnici bore za svaki život, zloupotreba ljudskih emocija i strahova u političke svrhe je najblaže rečeno sramno i zlonamjerno ponašanje. Umjesto da u ovom trenutku Agencija za lijekove BiH pruži svu potrebnu pomoć u rješavanju problema, svojim djelovanjem doprinosi širenju panike i uznemiravanju javnosti – rekao je Krčo.