Krivokapić: Ako dođe do incidenta na Cetinju, odgovorni će biti organizatori i izazivači protesta

9
Foto: gov.me/B. Ćupić

Vlada Crne Gore će učiniti i čini sve, u skladu sa svojim nadležnostima, da do incidenata povodom ustoličenja mitropolita Joanikija ne dođe i da sve protekne u miru, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

– Ukoliko do incidenata ipak dođe, Vlada neće biti odgovorna, nego će biti odgovorni oni čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori, odnosno izazivači protesta – napisao je Krivokapić na Tviteru.

Naveo je i da Predsjedništvu DPS-a i lideru partije Milu Đukanoviću poručuje „da se uzdrže od demagoških saopštenja“.

– Kojima s jedne strane stvaraju tenzije, a s druge strane odgovornost za eventualne incidente pokušavaju prebaciti na Vladu budući da se odgovornost ne utvrđuje na osnovu javnih saopštenja, već striktnom i principijelnom primjenom Krivičnog zakonika – napisao je Krivokapić na Tviteru.

Iz Predsjedništva DPS-a ranije večeras su saopštili da u toj partiji ostaju pri stavu da 5. septembra budu na Cetinju i da uz građane tog grada i dostojanstveno i civilizovano brane „sve one viševjekovne tekovine i teškom mukom stečeno pravo na svoju državu i slobodu“.