Krivokapić: Đukanović je kompromitovana ličnost

10
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović je kompromitovana ličnost i dok god bude predstavljao Crnu Goru u svijetu, država i građani će trpjeti veliku štetu, saopšteno je iz kabineta crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.

Reagujući na objave Mreže za afirmaciju nevladinog sektora da su Đukanović i njegov sin skrivali vlasništvo u više od pet država, iz kabineta Krivokapića su upitali koliko još kompanija i trastova koje postoje samo na papiru ima Đukanović.

Iz kabineta crnogorskog premijera navode da je Đukanović prije dvije godine uvjeravao da uopšte nema kompanije u svom vlasništvu da bi na kraju priznao postojanje samo jedne – Vagor Investment na Kipru, koja takođe nije poslovala.

Iz kabineta su upitali poslanike DPS-a, koji su reagovali na navode MANS-a, da li zaista misle da je bilo ko, zdravorazuman i racionalan, povjerovao u manipulaciju da je Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara, sa partnerima iz 117 zemalja, odlučio da objavi bazu podataka od skoro 12 miliona dokumenata samo da bi fabrikovao aferu protiv Đukanovića.

– Đukanović i njegovi partijski zaštitnici moraju da imaju na umu da se ekonomski zločini nad Crnom Gorom ne zaboravljaju i ne zastarijevaju – navode iz kabineta crnogorskog premijera.