Krivokapić: Odnosi sa Srbijom sve bolji

8
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je veoma zadovoljan što postoji komunikacija sa državnim zvaničnicima Srbije i izrazio uvjerenje da će uskoro uslijediti uzajamne posjete na najvišem državnom nivou.

On je naveo da je nekoliko puta razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, te da o boljim odnosima dvije zemlje svjedoče brojne posjete crnogorskih ministara Beogradu.

Crnogorski premijer je najavio posjetu Sloveniji, te Sarajevu i Banjaluci.

Krivokapić je rekao za „Nova.rs“ da je Vlada Crne Gore stabilna i da će trajati pun mandat u skladu sa zakonom.

On smatra da je polarizacija u crnogorskom društvu vještački izazvana i da podjele na prosrpske i procrnogorske nacionaliste stvaraju samo oni koji od tih podjela i sukoba profitiraju, ne samo politički, već i finansijski.

– Cilj im je da izrežiranim protestima sačuvaju sve ono što su proteklih decenija stekli šireći mržnju i podjele u državi. Ova Vlada im je u tome najveća prepreka – poručio je Krivokapić.

On kaže da ga ne pogađaju stavovi da zloupotrebljava poziciju premijera sekularne države svojim vjerskim razmišljanjima.

– Žao mi je što mnoge iritira činjenica da je aktuelni crnogorski premijer vjernik i pravoslavni hrišćanin. Svoje vjere se ne stidim i baš zato što sam vjernik i hrišćanin uvijek sam poštovao i cijenio svakog čovjeka, ma kojoj vjeri, naciji ili rodu pripadao. Tako će biti i u budućnosti – naglasio je Krivokapić.