Krivokapić: Ukidanje putarine – početak izuzetne saradnje

13
Foto: gov.me/S. Matić

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je ukidanje naplate putarine na magistralnom putu Trebinje-Herceg Novi veliki iskorak i dobar znak koji ukazuje na početak izuzetne saradnje Crne Gore i BiH.

– Danas je još jedan divan dan i ovo predstavlja veliki iskorak koji smo uspjeli da napravimo u kratkom vremenskom periodu – rekao je Krivokapić novinarima na graničnom prelazu Sitnica, gdje je sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović ozvaničio ukidanje naplatne rampe na magistralnom putu Trebinje-Herceg Novi.

Foto: gov.me/S. Matić

On je istakao da danas, pred početak turističke sezone, najavljuju da građani Herceg Novog i Trebinja, koji imaju najveće benefite od ukidanja plaćanja ove putarine, kao i svi ostali koji dolaze na crnogorsko primorje, na ovom putu neće više plaćati putarinu.

Foto: gov.me/S. Matić

Krivokapić je napomenuo da se od 30. avgusta prošle godine, kada se desila početna sloboda u Crnoj Gori, koja je verifikovana i izborima u Herceg Novom, upravo na teritoriji Herceg Novog na ovaj način pokazuje da je vladavina prethodnog režima u Crnoj Gori dovela do ovakvog ograničenja prema građanima, koji, kako je rekao, ne smiju da se dijele bez obzira kojoj naciji, vjeri pripadaju ili za koga glasaju.

Foto: gov.me/S. Matić

On je najavio i da će uskoro četiri granična prelaza između Crne Gore i BiH biti pretvorena u integralne prelaze, kao i da će na svim graničnim prelazima između dvije zemlje biti uspostavljeni skeneri koji će po skraćenoj proceduri vršiti provjeru transporta roba iz obje zemlje.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ozvaničili su danas ukidanje putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog.

Foto: gov.me/S. Matić