Liu Đijančao: Zahvalnost Dodiku i SNSD-u na unapređenju odnosa i saradnji

39
Foto: SNSD/Twitter

Liu Đijančao zahvalio je lideru SNSD-a Miloradu Dodiku na čestitkama povodom njegovog imenovanja na mjesto ministra Međunarodnog odjeljenje Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, kao i SNSD-u na dugogodišnjem pozitivnom doprinosu unapređenju prijateljskih odnosa dva naroda.

– Komunistička partija Kine pridaje važnost razvoju prijateljskih odnosa sa SNSD-om i izražava spremnost da i dalje produbljuje razmjenu iskustava i unapređuje prijateljsku saradnju u različitim oblastima za dobrobit dva naroda – istakao je Liu u pismu zahvalnosti lideru SNSD-a.

On je naveo da će Komunistička partija Kine uskoro sazvati 20. Nacionalni kongres, koji će biti održan u veoma važnom trenutku kada ova partija strijemi ka ostvarenju drugog vjekovnog cilja pune izgradnje moderne socijalističke zemlje.

– Spremni smo da vas blagovremeno obavijestimo o ovom kongresu kako bismo produbili prijateljsku saradnju i unaprijedili prijateljske odnose – naveo je Liu.

On je naveo da je današnji svijet obilježen neviđenim promjenama u jednom vijeku.

– Ojačale su težnje svih naroda za mirom i razvojem, pravednošću i pravdom, kao i saradnjom na obostranu korist. Odgovornost političkih partija u postizanju konsenzusa, promovisanju razvoja i jačanju saradnje postala je sve važnija, istakao je visoki zvaničnik Komunističke partije Kine.

Liu je ocijenio da svijet hitno treba da ojača solidarnost i saradnju, da shvati mogućnosti, suoči se sa izazovima i doprinese promovisanju izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo i izgradnji boljeg svijeta.

Lider SNSD-a Milorad Dodik uputio je nedavno čestitku Liu Đijančau povodom imenovanja za ministra Međunarodnog odjeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, ističući da se unaprijed raduje bliskoj saradnji s ciljem jačanja odnosa i saradnje između dvije političke stranke.

– Komunistička partija Kine i SNSD uspostavili su partnerski odnos zasnovan na obostranom poštovanju i zajedničkim vrijednostima. Koristim ovu priliku da izrazim našu iskrenu zahvalnost Komunističkoj partiji Kine i narodu Kine za svu podršku i pomoć koju ste nam dali, posebno tokom teških vremena – istakao je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da u potpunosti podržava inicijative, koje preduzima predsjednik Si Đinping na izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo i njegovu viziju multilateralizma.