Loše izdanje Srbije protiv Jordana, Joveljić izvukao pobjedu u finišu meča

15
Foto: sportal.blic.rs

Fudbalska selekcija Srbije savladala je u Beču reprezentaciju Jordana 3:2 u prijateljskom meču. Loše izdanje „orlova“ umalo Jordanci nisu iskoristili, ali je Dejan Joveljić u finišu meča sa dva pogotka donio trijumf ekipi Dragana Staojkovića Piksija. Srbija u utorak igra u Razgradu protiv Bugarske meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nismo navikli na ovako blijeda izdanja nacionalnog fudbalskog tima, naročito otkako je mjesto selektora preuzeo Dragan Stojković Piksi, ali utakmica protiv azijske selekcije mora biti opomena pred mnogo značajnije mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Istina je da je Piski utakmicu krenuo sa velikim brojem igrača koji nisu standardni prvotimci, ali upravo je to trebalo da bude motiv tim momcima da pokažu šta znaju i da se nametnu selektore za predstojeće akcije reprezentacije.

Na terenu smo vidjeli sasvim suprotno, naročito u prvom poluvremenu.

Odbrana je djelovala dekoncentrisano, vezni red indolentno, a napada kao da nije ni bilo.

Za orlove je debitovao mladi Lazar Samardžić, koji bi u potencijalu trebalo da zamijeni kapitena Dušana Tadića, ali je igrač Udinezeo pokazao premalo protiv ne previše atraktivnog protivnika.

Nije se proslavio ni Đorđe Jovanović, koji je meč počeo na mjestu prvog napadača, ali treba reći da je kompletna ekipa djelovala baš loše.

Jordanci su prvi zaprijetili i nagovijestili da oni imaju za šta da igraju i da ih ime protivnika neće uplašiti.

Ipak, Srbija je prva došla do gola i to već u sedmom minutu – Eraković se dobro snašao poslije kornera sa desne strane, ostao usamljen na drugoj stativi i postigao prvi gol u dresu nacionalnog tima.

Bilo je to gotovo jedino što je Srbija uradila u napadu u prvih 45 minuta, dok je Jordan u nekoliko navrata uspjevao da dođe do prilike za udarac ka golu Rajkovića.

Piski je već na poluvremenu izvršio tri izmjene, ali to nije donijelo rezultat – naprotiv.

Jordan strpljivom igraom koristi kardinalne taktičke greške u odbrani orlova i za 15 minuta dolazi do preokreta, golovima El Madrea i El Tamarija.

Imali su Jordanci još nekoliko ozbiljnijih napada, dok je Srbija zaigrala tek u posljednjih 20-ak minuta utakmice.

Dejan Joveljić je debitantskim golom u dresu sa državnim grbom donio izjednačenje u 83. minutu, nakon čega je austrijski sudija Ebner prekinuo utakmicu na pet minuta.

Uspjela je Srbija u završnici da dođe do pobjede, a još jednom je strijelac bio Dejan Joveljić, koji je pokazao da može da odmijeni najbolje srpske napadače, Mitrovića, Vlahovića i Jovića.

Srbija je pobijedila, ali utisak je izuzento loš. Naročito ako se uzme u obzir da već u utorak orlove očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmica protiv Bugarske u Razgradu.