Lukač: Još lica biće na udaru policije zbog ubistva Bašića

80
Foto: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je da će na udaru policije biti još lica, među kojima su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a u vezi sa ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

– Kada je riječ o ubistvu Bašića, mislim da tu imamo čistu situaciju da znamo i ko je naručilac – rekao je Lukač na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon proširenog Kolegijuma ministra.

On je istakao da MUP nastavlja da čisti svoje redove od svih koji sarađuju sa kriminalcima, te napomenuo da su nedavno uhapšena dvojica policajaca zbog uzimanja mita u saobraćaju.

– Najveću štetu nam prave takvi ljudi u našim redovima koji se ne ponašaju u skladu sa zakonom i koji su zbog materijalne koristi zloupotrijebili uniformu i značku i stavili se na stranu kriminalaca, ali beskompromisno ćemo svakoga kazniti – poručio je Lukač.

Direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević rekao je da je stanje bezbjednosti u Srpskoj zadovoljavajuće i da je policija ispunila sve zadatke koji su pred nju postavljeni.