Lukač u Ribniku prisustvovao puštanju u rad sistema video-nadzora

22
Foto: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvovao je danas u Ribniku zvaničnom puštanju u rad sistema video-nadzora, u koji je opština uložila 39.000 KM.

Lukač je izjavio da je riječ o zajedničkom projektu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i opštine Ribnik, kojim je područje opštine pokriveno video-nadzorom.

– Na teritoriji opštine postavljena je 21 kamera koja će povećati bezbjednost svih građana, nadzirući javne površine. S ovim kamerama ni na koji način ne ugrožavamo privatnost naših građana, jer se ne snimaju privatne površine – rekao je Lukač novinarima u Ribniku.

Lukač je naveo da će kamere bilježiti sve ono što se dešava na javnim površinama po pitanju saobraćaja, što će doprinijeti prevenciji krivičnih djela, a i sama istraga krivičnih djela će biti mnogo jednostavnija.

– Zahvaljujući opštini Ribnik i njenom rukovodstvo, koje je uložilo sredstva za nabavku kamera, mi danas imamo pokrivenu teritoriju opštine na kvalitetan način, savremenim kamerama i možemo da na bolji način vodimo računa o bezbjednosti svih građana ove lokalne zajednice – dodao je Lukač.

Prilikom posjete opštini Ribnik, Lukač je razgovarao sa rukovodstvom Policijske stanice u ovoj opštini, a sastao se i sa načelnikom opštine Nebojšom Karaćem.

Karać je naglasio da je opština Ribnik u sistem video-nadzora uložila 39.000 KM, dok je MUP obezbijedio tehničku podršku, te instaliranje nabavljene opreme.

– Ako znamo da smo mi opština koja dijelom teritorije granički sa Federacijom BiH i da kroz našu opštinu sada prolazi jedna migrntska ruta onda znate od kakvog je značaj sistem video-nadzora za opštinu Ribnik i bezbjednost svih naših građana – rekao je Karać.

On je zahvalio MUP i ministru Lukaču što su podržali Ribnik u ovom značajnom projektu.

– Ovo nije jedini projekat koji smo mi uradili u saradnji sa MUP-om, a već planiramo nove od kojih nam je prioritet uređenja vanjskog dijela Policijske stanice – naveo je Karać.