Mask odustao od kupovine Tvitera, kompanija najavljuje pravnu borbu

76
Foto: Yichuan Cao/NurPhoto

Najbogatiji čovek svijeta Ilon Mask odlučio je da raskine ugovor o kupovini Tvitera, vrijedan 44 milijarde dolara. Razlog je, kako navode njegovi advokati, to što ova kompanija nije dostavila informacije o lažnim nalozima.

U podnesku Maskovih advokata navodi se da Tviter nije uspio ili je odbio da odgovori na više zahtjeva za informacije o lažnim ili spam nalozima na ovoj platformi, što je fundamentalno za poslovni učinak kompanije, prenosi Rojters.

– Tviter značajno krši više odredbi ugovora, čini se da su lažne i obmanjujuće izjave na koje se gospodin Mask oslonio kada je stupio u Sporazum o spajanju – navode advokati.

Sa druge strane, predsjednik Upravnog odbora kompanije Tviter, Bret Tejlor je najavio da će pokrenuti pravni postupak kako bi se transakacija završila prema prethodnom dogovoru.

– Upravni odbor Tvitera je posvećen okončanju transakcije prema ceni i uslovima koji su dogovoreni sa gospodinom Maskom i planira da pokrene pravni postupak za sprovođenje sporazuma o spajanju – napisao je Tejlor.

Ovo je još jedan preokret u sagi hoće li Mask kupiti Tviter ili neće.

U aprilu je objavljeno da Mask kupuje Tviter za 44 milijarde dolara, ali je kupovina ubrzo odložena – dok ova kompanija ne dokaže da lažni i spam nalozi na ovoj mreži čine manje od pet odsto ukupnog broja korisnika.