Mazalica: Proces pomirenja u BiH ugrožen rezolucijom o Srebrenici

8
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica smatra da je proces pomirenja u BiH ugrožen rezolucijom o Srebrenici koja se predlaže u Generalnoj skupštini UN.

– Ova rezolucija će ostaviti teške posljedice po BiH jer ne igra ulogu pomirenja – rekao je Mazalica u parlamentu Republike Srpske, tokom skupštinske rasprave o izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.

Salkić: Izvještaj neprihvatljiv

Samostalni poslanik Ramiz Salkić smatra da je neprihvatljiv izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici kojim se, kako tvrdi, pokušava uvesti revizionizam u presude koje su donesene u Haškom tribunalu.

– Mi nikada ne govorimo o kolektivnoj odgovornosti srpskog naroda, jer su odgovorni za genocid oni koji su presuđeni – rekao je Salkić.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je rasprava o izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.