Mazalica: Saradnja sa Sarajevom nije započeta juče

23
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica ocijenio je da jučerašnja posjeta gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i njen susret sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem nisu značili početak saradnje dva grada.

Mazalica je za RTRS rekao da nije protiv saradnje Sarajeva i Banjaluke, da nema ništa protiv Sarajeva i Sarajlija, ali da misli da saradnja dva grada juče nije započeta.

– Problem je jedan emotivno nabijen i melodramatičan pristup koji je najavljivao spektakularnu promjenu i fundamentalnu razliku u tim odnosima. Postavlja se pitanje da li su ispunjeni uslovi za takvo nešto. Brojne su otvorene rane između Sarajeva i Banjaluke, između Srba i Bošnjaka – kazao je Mazalica.

Dodaje da je gradonačelnica Sarajeva otvoreno rekla da neće biti promjene fašističkog natpisa na Vijećnici u Sarajevu dok god je ona gradonačelnica.

– Nemam ništa protiv da se pruži ruka mira i da se pruži ruka pomirenja. Međutim, kada je pružena ruka u slučaju Srebrenice i su svi funkcioneri posjetili Srebrenicu, sa njihove strane nisu bila posjećena mjesta na kojima je stradao srpski narod – rekao je Mazalica.