Mihajlović očekuje prvi avion iz Trebinja 2022. godine

13
Zorana Mihajlović/Facebook

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je danas da bi prvi avion sa budućeg aerodroma u Trebinju mogao da poleti 2022. godine.

– Za budući aerodrom u Trebinju izdvaja se jedna lokacija, a ako u naredne dve-tri sedmice bude donijeta odluka o samoj lokaciji, prvi avion sa novog aerodroma mogao bi da poleti 2022. godine – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je, uoči najavljenog susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rukovodstva Republike Srspke u Beogradu, rekla da je za tu investiciju najvažnije da je odluka o izgradnji aerodroma u Trebinju donesena.

Mihajlovićeva je dodala da je procjena investicije oko 50 miliona evra, prenosi Tanjug.

– Ako se u naredne dve-tri nedelje donese odluka o samoj lokaciji, koja je dobra u odnosu na sve ostale gradove u BiH, ali i u regionu, moguće je očekivati planove, završnu dokumentaciju i eksproprijaciju u toku 2021. godine – objasnila je Mihalovićeva.

Prema njenim riječima, po procjenama, aerodrom u Trebinju bi bio ekonomski isplativ jer u prvoj godini može da se očekuje 50.000 putnika.

– Važno je da je odluka donijeta. Aerodrom će se graditi. Sada gledamo da to bude efikasno – i finansijski i geografski – rekla je Mihajlovićeva.