Milić: Dječak se sam prijavio policiji, napad detaljno isplanirao

23
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Načelnik Policijske uprave grada Beograda Veselin Milić izjavio je da nepoznato lice koje se predstavilo kao Kosta Kecmanović pozvalo jutros policiju i prijavilo da je pucalo u više lica u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Milić je rekao da je tom prilikom u školi smrtno stradalo osam učenika škole, od čega sedam djevojčica i jedan dječak.

On je istakao da su povrijeđeni četiri dječaka, dvije djevojčice i učiteljica.

Milić je naglasio da prva ispitivanja pokazuju da je dječak čiji su inicijali K.K. duže vrijeme planirao ovaj zločin.

– Pištolj je uzeo iz stana svog oca, a u ranac je spremio i četiri molotovljeva koktela. Po ulasku u školu prvo je pucao na čuvara D.V, a potom nasumično, nakon što je promenio okvir, i nastavio da puca – rekao je Milić.

On je medijima pokazao spisak djece koju je K.K. namjeravao da ubije i naglasio da je dječak sam izabrao mete.

– On je detaljno planirao kako da uđe u koju učionicu i kojim redom da ubija decu – rekao je Milić, koji je javnosti predočio inicijale ubijenih učenika.

Milić je na vanrednoj konferenciji za novinare u ime Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uputio saučešće porodicama ubijene djece, poručivši da je ovaj zločin nezapamćen i pitanje za cijeli sistem.

On je rekao da se prije dječaka policiji javila i o pucnjavi u školi obavijestila pomoćnik direktora Ivanka Jovanović, nakon čega se policija odmah uputila na mjesto zločina.

U pucnjavi u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubijeno je osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K, koji je počinio taj zločin.