Miličević: Partneri smo svima u očuvanju Republike Srpske i njenih nadležnosti

11
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

SDS je partner sa svim strankama u Republici Srpskoj po pitanju očuvanja svakog metra i nadležnosti Srpske, rekao je vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević.

– Predsjedništvo SDS-a jednoglasno je u stavu da je zaštita nacionalnih vitalnih interesa i odgovorna nacionalna politika najsnažniji put kojim ova politička partija treba da ide – naveo je Miličević.

On ističe da im je želja da sve opozicione partije svoj rad, između ostalog, usmjere zajedno i u tom pravcu, jer, kako kaže, svako drugo djelovanje i međusobna opoziciona optuživanja izazivaju podsmijeh i radovanje partijama na vlasti.

Miličević je ukazao da su sve bošnjačke stranke u Federaciji BiH jedinstvene oko interesa njihovog naroda unutar BiH, saopšteno je iz SDS-a.

– Kolika god netrepeljivost i međusobna mržnja postojala među njima, pokazali su da će na tom putu biti jedinstveni, bez obzira da li pripadaju vlasti, opoziciji. Sutradan su te iste stranke nastavile žestoku borbu po svim drugim pitanjima na nivou FBiH. Taj način njihovog djelovanja poslao je i nama jasnu, ali i upozoravajuću poruku – naveo je Miličević.

On je naveo da se SDS bori da ljudi ovde žive bolje i sigurnije i da zna da prepozna kada Republiku Srpsku treba čuvati.

– Stvarali smo Republiku Srpsku i politički djelujući znali smo zaštititi ono što stvaramo, a sada znamo kako braniti ono što smo stvorili zajedno sa borcima – poručio je Miličević.