Milovanović: Većina članica Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ za opoziv gradonačelnika

36
Foto: Marko Mastilo

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Miroslav Milovanović izjavio je Srni da je većina članica Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ za opoziv gradonačelnika, te da se za nekoliko dana na sjednici Gradskog odbora SNSD-a očekuje odluka o ovom pitanju.

– Evidentno je da se Gradska uprava „pokrenula sa mrtve tačke“, te da se desio niz pozitivnih stvari u Gradu, ali tek nakon najave SNSD-a i Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ o mogućem zahtjevu za opoziv gradonačelnika koji se očekuje nakon sastanka koji bi trebalo da bude održan ovih dana – rekao je Milovanović.

Prema njegovim riječima, činjenica je da je Gradska uprava pokrenula neka pitanja i da je učinjeno niz pozitivnih stvari.

– Zaključak sa sastanka koji smo imali krajem septembra bio je da će se oko 15. oktobra donositi odluka o mogućem opozivu. Tada je konstatovano ono što je bilo evidentno u tom trenutku – od kada je gradonačelnik došao na tu poziciju ništa nije urađeno u vezi sa razvojnim projektima koji su u nadležnosti Gradske uprave, da oni stoje i pomaka nema – rekao je Milovanović.

On je naveo da je Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“ trenutno u završnim pregovorima o tome da li će se donijeti odluka da se ide u opoziv ili ne.

– Naše konsultacije su bukvalno na dnevnom nivou, očekujemo narednih dana da predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina (Vladimir Lazić) zakaže sjednicu na kojoj ćemo mi na nivou bijeljinskog odbora donijeti definitivnu odluku. Ne znam kakva će ona biti – rekao je Milovanović.

On je istakao da je veoma važno što je poruka vrha SNSD-a da je ovo pitanje-pitanje Bijeljine, njenih građana, političkih partija koje u njoj djeluju, te da se oni u to neće miješati, ali će podržati odluku Gradskog odbora.