Milvoki izjednačio u velikom finalu

26
Foto: AP/Aaron Gash

Preokretom u finišu meča ekipa Milvokija došla je do pobjede od 109:103 nad Finiksom u četvrtom meču NBA finala, ali i do ukupnog poravnanja rezultata u seriji, 2-2.

Odlična partija Midltona i blokada Adetokumba „poništili“ sjajno veče Bukera.

Vodili su gosti iz Arizone tokom najvećeg dijela meča, ali je domaća ekipa ipak uspjevala da u svakom od četiri kvartala doće makar i do minimalne prednosti.

Najbolje su Baksi očigledno sačuvali za kraj, pošto su uspjeli da iz minusa od devet poena na samom startu posljednje dionice dođu do konačnih „plus šest“, i potpunog izjednačenja rezultata u velikom NBA finalu.

Najzaslužniji za to bili su Janis Adetokumbo i Kris Midlton.

„Grik frik“ ovoga puta nije ubacio 40+ poena, već se zaustavio na 26 uz 14 skokova, osam asistencija i dvije blokade, od kojih je jedna bila presudna, pošto ju je izveo na spektakularan način nad centrom gostiju Diandre Ejtonom na 75 sekundi prije kraja, pri rezultatu 101:99.

Kris Midlton je pak „eksplodirao“ u poenterskom smislu, pošto je ubacio 15 od 33 upućena šuta za ukupno 40 poena.

Na drugoj strani, slično veče sa daleko boljim procentom šuta (17 od 28) imao je Devin Buker, koji je utakmicu završio sa 42 poena. Ipak, u nedostatku ponterske pomoći od ostatka velike trojke (pomenuti Ejton svega šest poena, Kris Pol 10 uz loš šut iz igre i čak pet izgubljenih lopti), Sansi nisu imali snage da izvedu „brejk“, iako su bili veoma blizu.

Finalna serija se sada vraća nazad u vrelu Arizonu i „Finiks Sans arenu“, gde će se igrati peti meč u noći između subote na nedjelju od 03.00 časa.