Mitropolija: Upala pluća mitropolita Amfilohija u blagom povlačenju

19
Foto: D. Bunić/RAS Srbija (arhiva)

Izvještaj o zdravstvenom stanju Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija ohrabrujući je jer su parametri zapaljenja izazvanog virusom korona i danas zadržali trend blagog pada, objavila je Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve.

Pozivajući se na Klinički centar Crne Gore, gdje je vladika Amfilohije na liječenju, iz Mitropolije su naveli da je rentgentski snimak pluća pokazao da je i upala pluća u blagom povlačenju.

– Svi vitalni parametri su i danas dobri, pa je ocjena ljekarskog tima da oporavak mitropolita Amfilohija teče po planu. Sve ovo su ohrabrujuće i pozitivne informacije, ali i dalje napominju da je priroda bolesti takva da treba biti oprezan i uzdržan od bilo kakvih nagađanja i predviđanja – ističe se u saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije.

U saopštenju se dodaje da je mitropolit Amfilohije pod stalnim ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak.

Vladika Amfilohije je 6. oktobra primljen na bolničko liječenje na odjeljenje pulmologije Kliničkog centra Crne Gore nakon što je test pokazao da je pozitivan na virus korona.