Mitropolit Amfilohije odlikovao Miloja Šćepanovića

60
Foto: antenam.net

Mitropolit Amfilohije odlikovao je danas Miloja Šćepanovića, hrabrog policajca koji je napustio službu nakon 30 godina staža.

– Ovaj hram pripada svetom vaskrsenju Hristovom a ne bezbožnicima, sljedbenicima prokletoga cara Dukljanina. Da biramo ili ćemo za prokletim carom Dukljaninom, ne dao Bog, ili ćemo za Svetim Vasilijem Ostroškim. Hoće da ograniče Crkvu Božiju koja je bezgranična. Neki gradonačelnik me je jednom pitao „Hoćeš da te upišem u DPS“, a ja mu kažem da je meni mala vasiona. Proglašen zakon je ustvari bezakonje prokletog cara Dukljanina. Nadamo se u Boga da će se vlast urazumiti. Dosta su oteli. Oni ne samo da hoće da mi njima plaćamo arendu nego i da njima pripada. Samo montenegrini podižu spomenike Brozu. Tom zlikovcu dižu spomenike samo oni koji su zatrovani prokletim carom Dukljaninom. Dao sam blagoslov sveštenicima da zvone zvona za upokojenje, jer je u skupštini umrla pravda i pravo. Ne možemo da se registrujemo kao nevladina organizacija. Ja sam rekao premijeru mi vas treba da registrujemo, a ne vi nas – kazao je mitropolit Amfilohije.

Jutros je u Hramu Hristovog Vaskrsenja služena Sveta arhijerska liturgija, koja je počela jutros u 8 sati. U prepunom hramu, služili su arhijereji Episkopskog savjeta, svi, osim vladike Metodija koji je na VMA, u koju je primljen nakon prebijanja na mostu Đurđevića Tara.

Foto: in4s.net

Mitropolit je odlikovao Šćepanovića ordenom Svetog Petra Drugog Lovćenskog tajnovidca.

– Sreli su me policajci kad sam se vraćao sa Cetinja koji su od mene tražili blagoslov. Ima jedan policajac Šćepanović koji je dao otkaz jer nije htio da tuče omladinu u Nikšiću. Posvjedočio je vjeri sačuvavši savjest i obraz Crne Gore – poručio je Amfilohije

Šćepanović se zahvalio na ordenu.

– Smatram da ništa posebno nisam uradio. Nisam mogao na svoj narod. Bolje je kući časna obraza nego sa pendrekom prljavim – kazao je Šćepanović.