Mitrović: Auto-putem Bijeljina-Rača povezujemo se sa Srbijom

65
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Dionica auto-puta Bijeljina-Rača povezaće Republiku Srpsku sa Srbijom, što je veoma značajno, izjavio je danas u Bijeljini ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Mitrović je sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem i vršiocem dužnosti direktora „Autoputeva Republike Srpske“ Slobodanom Stanarevićem, prilikom obilaska pripremnih radova na izgradnji te dionice auto-puta, rekao da se očekuje i da će izgradnja mosta na tom dijelu uskoro biti završena, kao i integrisani granični prelaz.

Time će se pojednostaviti i ubrzati prelazak ljudi i robe između Srpske i Srbije, bez gužvi, rekao je Mitrović novinarima u Bijeljini.

On je napomenuo da je ovo rezultat trilateralnog sporazuma između BiH-Srbije-Turske, u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd sa dionicom od Bijeljine do Rače, koja je ujedno dio dionice od Rače prema Banjaluci.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer će Srbija sa oko 100 miliona evra finansirati dio radova na toj dionici autoputa do Bijeljine.