Mitrović: Izbori za opstanak Republike Srpske

43
Foto: SRNA

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović rekao je večeras da se građani na predstojećim izborima opredjeljuju – za opstanak Republike Srpske ili za unitarnu BiH.

Mitrović je na stranačkoj tribini u Novim Dvorovima rekao da je jedina sigurnost za opstanak i stabilnost Republike Srpske podrška Miloradu Dodiku za predsjednika Republike Srpske i Željki Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Za unitarnu BiH su Mirko Šarović i Jelena Trivić. Narod je već odlučio da podrži Milorada Dodika i Željku Cvijanović, jer su oni garant jake, stabilne i prosperitetne Republike Srpske – naglasio je Mitrović.

Ćorić: Biramo između Republike Srpske i unitarne BiH

Kandidat SNSD-a za poslanika u Predstavničkom domu Parlametarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Nedeljko Ćorić rekao je mještanima Novih Dvorova da je Narodna skupština Srpske 14. septembra usvojila izmjene i dopune Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata kojima se predviđa legalizacija individualnih stambeno-poslovnih objekta izgrađenih do 31. decembra 2013. godine.

On je poručio građanima da ne čekaju nego da požure i legalizuju svoje kuće.

Ćorić je dodao da je druga dobra vijest da će sljedeće sedmice penzionerima biti isplaćeno po još 100 KM.

– Ovi izbori su vrlo ozbiljni – imamo mogućnost da biramo između Republike Srpske i unitarne BiH. Sa jedne strane imamo najbolji tandem na ovim izborima, siguran dvojac – Milorada Dodika i Željku Cvijanović koji garantuju mir, stabilnost, razvoj, sigurnost i prospertet u Republici Srpskoj, a sa druge Mirka Šarovića koji obećava bolju budućnst i Mladena Ivanića u liku Jelene Trivić – rekao je Ćorić.

Foto: SNSD Bijeljina/Facebook

On je istakao da vjeruje u jedinstvo za dobro Srpske, ali da ima i onih „nejakih političara“ koji rade pod uticajem bošnjačke politike i dijela međunarodne zajednice.

– Mi ćemo pobijediti u Republici Srpskoj, ali je vrlo važno da pobijedimo i ovdje u Bijeljini i svoj glas da damo Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović. Mi ćemo biti samo dejtonaski dio BiH i ništa drugo ne dolazi u obzir, po cijenu odvajanja i sjedinjavanja sa svojom maticom – rekao je Ćorić.

Lovrić: Na izborima dati glas Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović

Kadidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Milica Lovrić izrazila je uvjerenje da će mještani Novih Dvorova na izborima dati glas Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, te da će uz njihovu pobjedu kadidati SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske i Predstavnički dom BiH nastaviti da brane i štite srpske nacionalne interese.