Mitrović: Značajna podrška Srbije i Vučića narodu i vlasti Srpske

15
Foto: SRNA

Izgradnju 20 kilometara auto-puta Rača-Bijeljina Vlada Srbije i predsjednik Aleksandar Vučić podržavaju sa 100 miliona evra, i to su izuzetno značajna sredstva, izjavio je danas Vojin Mitrović, nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest.

On je naglasio da ova direktna podrška Srbima u Republici Srpskoj pokazuje i Vučićevo uvažavanje Vlade koju predvodi Radovan Višković, predsjednika Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Dan srpskog jedinstva i srpske zastave – 15. septembar veliki je dan za srpski narod bez obzira gdje žive i veliki dan za Bijeljinu, gdje sutra dolazi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa delagacijom Srbije i počinju radovi na auto-putu Beograd-Banjaluka, koji je od izuzetnog značaja za Srbe sa obje strane rijeke Drine – rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Gradskom odboru SNSD-a Bijeljina.

On je najavio da sutra u 9.00 časova počinje izgradnja auto-puta od izuzetnog značaja za Semberiju i Republiku Srpsku i istakao da se infrastruktura u posljednje vrijeme ubrzano gradi i da Srpska do sada ima 120 kilometara auto-puta.

– Prema projektima koji su u fazi rada, mi ćemo se u narednih pet godina spojiti auto-putem sa Beogradom, a najznačajnija je u ovom trenutku direktna podrška predsjednika Vučića i Vlade Srbije predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj, Dodiku, Cvijanovićevoj i Viškoviću, kao i narodu Srpske – rekao je Mitrović, koji je i ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara, i uputio riječi zahvalnosti Vučiću, Vladi Srbije i narodu Srbije.

Đurđević: SNSD sprovodi politike koje su na korist svih građana Republike Srpske

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je novinarima da je lijepa simbolika u tome što se sutra u ovom gradu Srbija i Srpska obilježavaju zajednički praznik i početak izgradnje još jedne dionice auto-puta koji će ih za sva vremena povezati.

– Veliku zahvalnost dugujemo predsjedniku Srbije Vučiću, Vladi Srbije koja je prepozala značaj i finansijski podržala ovaj veliki projekat, kao i Dodiku čija je ideja bio ovaj projekat i koji je tražio podršku za njegovu realizaciju – istakao je Đurđević.

Foto: SRNA

On je rekao da se i na primjeru ovog projekta vidi da SNSD sprovodi politike koje su na korist svih građana Republike Srpske i pozvao sugrađane da se sutra pridruže obilježavanju velikog praznika na trgu u Bijeljini u 11.00 časova i početku radova na izgradnji dionice auto-puta.

– Pošaljimo poruku jedinstva i okupljenosti – poručio je Đurđević.

On je dodao da će auto-put otvoriti u Semberiji brojne mogućnosti za otvaranje poslovnih, industrijskih i slobodnih trgovinskih zona i za bolji standard građana.

Lazarević: Prilika da pošaljemo poruku da su Srbi jedinstveni

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Zlatan Lazarević rekao je na konferenciji za medije da je sutra veliki dan u istoriji Bijeljine kao domaćina proslave zajedničkog praznika Srpske i Srbije i otvaranja radova na izgradnji dionice auto-puta ka Beogradu.

– To je prilika da pošaljemo poruku svim prijateljima u svijetu, a bogami i neprijateljima, da su Srbi jedinstveni i da ih nikakve sile ne mogu rastaviti – poručio je Lazarević.

Foto: SRNA