MUP Srpske: Lična zaštitna oprema obavezna na javnim površinama

43
Foto: MUP Srpske

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da koriste ličnu zaštitnu opremu (zaštitne maske i rukavica) na javnim površinama, jer je to obaveza definisana Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

– Lica koja sama upravljaju vozilom u saobraćaju ili prevoze više lica koje čine članove njegove najuže porodice ne moraju koristiti zaštitnu masku i rukavice za vrijeme upravljanja vozilom – navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Navode da u slučaju da lice u vozilu prevozi više lica koji međusobno nisu članovi uže poridica, isti bi trebalo da nose ličnu zaštitnu opremu, prije svega kako bi zaštitili sebe, ali i ta druga lica u vozilu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.