Najbolji sportisti i ljekari na listi SNSD-a za Banjaluku

68
Foto: Igor Radojičić

Bojan Ljubišić, proslavljeni golman Rukometnog kluba „Borac“ i najbolji sportista Republike Srpske u 2019. godini, jedno je od 35 imena sa kojim SNSD u Banjaluci ulazi u izbornu bitku za odborničke pozicije u Skupštini grada.

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a, sa Igorom Radojičićem na čelu, juče je utvrdilo izbornu listu sa kojom namjerava zauzeti dominantnu poziciju u budućem sastavu gradskog parlamenta. Listu, očekivano, predvodi Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika i profesor na banjalučkom Ekonomskom fakultetu.

Ipak, na listi su i mnoga iznenađenja i do sada politilčki neeksponirani mladi ljudi, poput Stefana Kremenovića, jednog od najboljih studenata banjalučkog Medicinskog fakulteta i politikolog Anja Ljubojević. Zanimljivo je, inače, da je na listi SNSD-a čak šest ljekara, među njima i aktuelni odbornici Stanislav Palija, hirurg-ortoped i dr Snježana Kutlešić Stević, specijalista hiperbarične medicine.

Očekivano, na listi je i Nevena Todorović, aktuelna direktorica Doma zdravlja, ali i još troje ljekara kojima je ovo prvo „vatreno krštenje“ na nekoj izbornoj listi – dr Mladen Šukalo, specijalista porodične medicine, i dvije doktorice sa UKC-a – dr Gordana Straživuk i Renata Tamburić.

Najbolji ljudi – odbornička lista SNSD u Banjaluci – prvi objavljujemo spisak sjajnih kandidata :🔴 Nosilac liste dr…

Posted by Igor Radojičić on Tuesday, August 11, 2020

Kad je riječ o već afirmisanim SNSD-ovcima, tu nije bilo posebnih iznenađenja, pa su tako tu Marinko Umičićević, direktor „Beme“, Aleksandar Buzaković, elektro inžinjer i predsjednik Mladih SNSD-a, Gordana Lihović i Draško Kremenović, Nenad Grbić, Nataša Marić Udovičić, Dragomir Batar, Zoran Popović, Mišo Kovačević i Dragoslav Topić.

Kako se može vidjeti, lista je raznovrsna i po stručnim profilima i zanimanjima, pa je na listi i petoro provjetara (Miroslav Popržen, Rankica Pušić, Mirjana Krčmar, Dijana Radonjić i Tatjana Vilendečić), ali i penzionerka Slavica Ilić i pjevač i vlasnik kafića Duško Brkić – Gera.

Lista:

 1. Srđan Amidžić, nosilac liste
 2. Nevena Todorović
 3. Nenad Grbić
 4. Stanislav Palija
 5. Snežana Kutlešić Stević
 6. Marinko Umičević
 7. Aleksandar Buzaković
 8. Gordana Lihović
 9. Rankica Pušić
 10. Stefan Kremenović
 11. Nataša Marić Udovičić
 12. Dragomir Batar
 13. Anja Ljubojević
 14. Zoran Popović
 15. Draško Kremenović
 16. Mirjana Krčmar
 17. Mladen Šukalo
 18. Tatjana Vilendečić
 19. Bojan Ljubišić
 20. Duško Gera Brkić
 21. Vinka Savić
 22. Miroslav Popržen
 23. Gordana Straživuk
 24. Mladen Ilić
 25. Goran Malešević
 26. Ljiljana Svjetlanović
 27. Saša Kecman
 28. Renata Tamburić
 29. Saša Lukić
 30. Nenad Milinković
 31. Slavica Ilić
 32. Aleksandar Šibarević
 33. Dijana Radonjić
 34. Dragoslav Topić
 35. Mišo Kovačević