Narodna skupština usvojila više zakona i nacrta zakona

6
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Zakon o izmjeni Zakona o otpisu potraživanja, Zakona o dopuni Zakona o bankama Republike Srpske, te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Investiciono-razvojnoj banci Srpske.

Po hitnom postupku usvojeni su i Zakon o izmjenama Zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj i Zakona o dopuni Zakona o unutrašnjem platnom prometu.

Narodna skupština je u redovnoj proceduri usvojila Zakon o lovstvu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima na prijedlog predsjednika parlamenta Nenada Stevandića, kao i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima.

Usvojeni su i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, Nacrt o izmjenama Zakona o sprovođenju odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika ustanovljene u skladu sa Aneksom osam Dejtonskog mirovnog sporazuma za mir u BiH, te Nacrt zakona o učeničkom standardu.

Narodna skupština Srpske primila je k znanju izvještaj o radu i izvršenju budžeta Javne ustanove Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu, kao i izvještaj o radu Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za prošlu godinu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zaključio je prvi dio 10. redovne sjednice i njen nastavak zakazao za utorak, 9. juli, po okončanju svečane sjednice parlamenta Srpske u 12.00 časova.