Nastavak „Mladog pape“ još provakativniji od prve sezone

29
Foto: HBO

„Novi papa“, nastavak hit serije „Mladi papa“ oskarovca Paola Sorentina, donosi još provokativniju priču o poglavaru rimokatoličke crkve, a osim sjajnog Džuda Loa, u glavnoj ulozi je i Džon Malkovič.

„Novi papa“ nastavlja priču tamo gdje je „Mladi papa“ stao. Papa Pije XIII (Džud Lou) je u komi. Nakon izvjesnog vremena, Vojelo uspijeva da izdejstvuje da ser Džon Brenoks (Džon Malkovič), umjeren i sofisticiran engleski aristokrata, bude izabran za papu pod imenom Jovan Pavle III.

Novi papa je naizgled savršen, ali krije svoje mane i tajne. On odmah shvata da će biti teško da zauzme poziciju svog harizmatičnog i upečatljivog prethodnika, dok se u Vatikanu Vojelo trudi da vodi crkvu pod udarom raznih skandala koji prijete da zbrišu najviše ešalone zauvijek, ali i spoljašnjih prijetnji.

Ispostavlja se da su Sofija i Ester drugačije nego što se predstavljaju, a kardinal Gutijerez nastavlja da se bori protiv neistomišljenika. Takođe, grupa vjernika idealizuje Pija XIII koji počinje da šalje čudne poruke iz bolničkog kreveta.

Svih devet epizoda režirao je oskarovac Paolo Sorentino, ujedno i jedan od scenarista, uz Umberta Kontarela i Stefana Bisesa. U glavnim ulogama su Džud Lou i Džon Malkovič, a svoje uloge iz „Mladog pape“ ponoviće Silvio Orlando, Havijer Kamara, Sesil De Frans, Ludivin Sanje i Mauricio Lombardi. Pridružuju im se i Henri Gudman, Ulrih Tomsen, Mark Ivanir, Julija Snigir i Masimo Gini. Šeron Stoun i Merilin Menson će se takođe pojaviti u seriji u gostujućim ulogama.

Serija će premijerno biti prikazana 10. januara na HBO GO-u, kada dolaze prve dvije epizode. Serija će takođe biti emitovana na HBO kanalu, gdje će prva epizoda biti prikazana 14. januara.

https://youtu.be/WRhZ0mIATrM