Nemjerljiv značaj Banjskog kompleksa „Slatina“ za zdravstveni sektor i banjski turizam

90
Foto: @MiloradDodik/Twitter

Izgradnja Banjskog kompleksa „Slatina“ u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Slatini ima nemjerljiv značaj za razvoj zdravstvenog sektora, ali i banjskog turizma u Republici Srpskoj, rečeno je danas na prezentaciji ovog projekta.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su institucije Republike Srpske čvrsto opredijeljene da navedeni projekat bude realizovan u roku.

Dodik je istakao da banjski sektor u Republici Srpskoj treba podići na viši nivo, što će sigrno biti urađeno realizacijom ovog projekta.

– Velika je prednost Slatine jer ima potrebne kapacitete, ali i blizinu auto- puta i Banjaluke kao velikog centra – rekao je Dodik na prezentaciji projekta izgradnje Banjskog kompleksa „Slatina“.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je cilj ovog projekta razvoj zdravstvenog sektora i banjskog turizma.

– Ovo područje ima značajne termalne izvore koji treba da budu iskorišteni – rekao je Višković.

Direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ Goran Talić naveo je da ovaj zavod nastavlja sa razvojem i realizacijom značajnih projekata.

Na prezentaciji projekta izgradnje Banjskog kompleksa „Slatina“ istaknuto je da će se kompleks sastojati od više funkcionalnih objekata i pratećih sadržaja.

Predviđena je i izgradnja hotela sa otvorenim i zatvorenim bazenom.

Prezentaciji su osim Dodika i Viškovića, prisustvovali i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, ministar finansija Zora Vidović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić, te predstavnici zavoda i institucija Republike Srpske.