Nešić: Borenoviću, i mi smo Srbi

50
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Vidim da kompenzacioni Brano Borenović gine za odlazećeg načelnika Bratunca Srđana Rankića. Dobro je da mu kao jedinu dobru osobinu navodi to što je Srbin. Valjda i lider kompenzacija zna da se Rankić drugim rezultatima ne može pohvaliti, rekao je ovo Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, prenosi ATV.

– Dragi Brano, znaš li da su samo PDP i SP podržavali Rankića? Znaš li da PDP u Bratuncu više nije tvoj nego Rankića i SP? Zašto ti šefica lokalnog PDP-a dr Snježana Stojanović nije htjela na listu? Evo, reću ti ja – zato što je obećala da će raditi za listu SP i kandidate režima, a da je SP ponovo vrati na mjesto direktora Doma zdravlja. Onog Doma zdravlja iz kojeg je kartone pokupilo 500 pacijenata za vrijeme njenog direktovanja. Otišli su da se liječe u Srebrenici jer nisu mogli izdržati njene pritiske i ucjene – lijek za glas – upitao je Nešić.

Dalje je predsjednik DNS-a upitao Borenovića: „Hoćeš li reći, Brano, da više od 3.000 Srba koji su glasali za Rankićev opoziv nisu Srbi?“

– Znaš li, kompenzacioni lideru, da su među njima i oni koji su za SDS od kojeg ti tražiš podršku za Jelenu Trivić? Jadan SDS sa vama, i dalje ih svjesno i nemilice urušavate i gazite preko njih. I kako to vama iz PDP-a nisu smetali glasovi Bošnjaka kada su glasali za Mladena Ivanića? Kompenzacioni lideru, ne trebaš meni, ali objasni narodu zašto ti je draži Petar Đokić od Mirka Šarovića? Zašto braniš interese SP i Đokića da bi urušio i Šarovića? I da, ne očekujem odgovore. Da ih znaš ne bi bio kompenzacioni lider jer ne računaš ni na 30.000 glasova u svojoj izbornoj jedinici – poručio je Nešić.