Netanjahu: Nastavićemo borbu punom snagom

15

Vojna kampanja protiv militanata palestinskog Hamasa nastaviće se punom snagom, izjavio je premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

On je rekao da će vojna kampanja potrajati, usljed trenutne situacije koja ne nagovještava da će se sukobi smiriti.

Netanjahu je u televizijskom obraćanju istakao da Izrael želi da Hamas „plati veliku cijenu“, da se vrati miru i bezbjednosti i da ponovo odvraća druge od namjere da napadnu tu zemlju.

– Naša kampanja protiv terorističkih organizacija se nastavlja punom snagom. Djelujemo sada, koliko god bude potrebno, da vratimo mir vama, građanima Izraela. Za to će biti potrebno vrijeme – poručio je Netanjahu.

Premijer Izraela tvrdi da je zgrada u kojoj su se nalazile kancelarije agencije AP, „Al džazire“ i drugih medijskih kuća „bila legitimna meta napada“ i ističe da je Tel Aviv poslao dokaze obavještajnim službama SAD o prisustvu terorista u toj zgradi.

Prema njegovim riječima, civilne žrtve vazdušnih napada Izraela u Gazi posljedica su činjenice da Hamas vrši napade na izraelsku teritoriju iz civilnih naseljenih područja, prenio je „Sputnjik“.

Izraelska vojska i palestinske grupe u Pojasu Gaze vrše raketne napade od ponedjeljka, 10. maja, nakon početka nereda blizu džamije Al aksa u Jerusalimu početkom ovog mjeseca.

U napadima palestinskih radikalnih grupa do danas je poginulo najmanje 10 Izraelaca, većinom civila, dok je u Pojasu Gaze poginulo više od 200 ljudi, među kojima su maloljetna lica i žene.