Nikola Jokić igra za Srbiju na Olimpijskim igrama

10
Foto: FIBA

Nikola Jokić će biti dio srpskog nacionalnog tima koji će igrati na Olimpijskim igrama.

Tu infomaciju potvrdio je Košarkaški savez Srbije, koji je objavio spisak selektora Svetsislava Pešića.

Aktuelni vicešampion svijeta, muška košarkaška reprezentacija Srbije, predstavljaće Srbiju na Olimpijskim igrama koje se u julu i avgustu održavaju u Lilu i Parizu.

U susret početku priprema, selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je odredio spisak od 16 kandidata za srpski nacionalni tim.

Kandidati su: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provjere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim slijedi put u Abu Dabi, gdje će se srpski tim sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Potom slijedi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni.

Put Lila, tim Srbije kreće 24. jula.

Srbija će u grupi igrati sa SAD, Južnim Sudanom i ekipom koja će vizu izboriti na kvalifikacionom olimpijskom turniru u julu.