Nikola Jokić pozitivan na virus korona

13
Foto: Getty Images

Srpski košarkaš Nikola Jokić pozitivan je na virus korona.

To su objavili dobro obaviješteni američki novinari Adrijan Vojnarovski i Brajan Vindhorst.

Navodi se da je Jokić zaražen tokom boravka u Srbiji i da mu je zbog toga odložen povratak u SAD.

Centar Denvera je trebalo da se uskoro pridruži ekipi, ali će to moći da uradi tek najranije za nedjelju dana, kada se očekuje da mu putovanje bude odobreno.

– Nije pokazao simptome od kada je dobio pozitivan rezultat na testu prošle nedjelje – naveo je Vojnarovski.

Jokić je nedavno boravio u Beogradu, gdje je bio dio oproštajnog turnira Dejana Milojevića, njegovog nekadašnjeg trenera, od Mega Bemaks.

Na istom turniru boravio je i Novak Đoković, koji je u utorak objavio da ima virus, kao i Nikola Janković, koji je isto objavio nešto ranije.

Nagetsi ne žele da komentarišu Jokićev pozitivan test

Vijest da je Nikola Jokić zaražen virusom korona bacila je sjenku na istog dana, samo ranije, objavljenu informaciju da je na isti virus pozitivan Novak Đoković.

Oba rezultata su svijetom odjeknula poput bombe, ali nisu imala razarajuće dejstvo jer su se ovi ishodi očekivali s obzirom na to da su dvojica najboljih srpskih sportista bila na događajima gdje je Kovid-19 uzeo maha.

Dok je Novakovo ponašanje u Srbiji dovedeno do usijanja kritike u SAD, o načinu, mjestu i razlogu Nikolinog pozitivnog testa nije diskutovano u istom tom društvu.

Svi američki mediji koji se bave NBA ligom vijest o zdravstvenom stanju centra Denvera objavili su pod istim naslovom: Nikola Jokić je testiran pozitivno na virus korona.

“Denver post” je pokušao da dođe do komentara Nagetsa, ali bezuspješno jer u Jokićevom klubu smatraju da “igrač ima pravo na zdravstvenu privatnost”.

Američki sportski portali navode da bi svi NBA igrači trebalo da se vrate u timove do ponedjeljka, 29. juna, a u svojim gradovima je trebalo da budu od 15. juna. Obavezni individualni treninzi počinju 1. jula.

Jokiću je odobreno da ostane duže u Srbiji i nije on jedini na listi izuzetaka. Prema pisanju “Denver posta” i ESPN Nikola je “već započeo svoj karantin” i u klubu iz Denvera niko nije zabrinut „jer očekuju da se Nikola vrati uskoro u SAD i bude spreman za nastavak sezone u Orlandu”.

– Jokić, koji je prošle sedmice testiran pozitivno na virus Kovid-19 spada u asimpotmatske slučajeve. Očekuje se da će mu u nedjelju biti odobreno da otputuje u Denver – piše ESPN pozivajući se na svoje izvore.

– Prema protokolima lige, Jokiću su potrebna dva negativna testa u roku od 24 sata kako bi dobio dozvolu da krene put SAD. Kada stigne u Denver, moraće da se podvrgne kardiovaskularnom pregledu i iznova da se još jednom testira na virus.