Ninković: Zašto Stanivuković ne smije da uputi prijedlog rebalansa budžeta?

10
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je danas da je lokalni parlament spreman da za pet minuta riješi pitanje subvencija za privatne vrtiće ukoliko dobije prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu.

Ninković je na konferenciji za novinare upitao gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da kaže razloge zbog kojih ne smije da pošalje rebalans budžeta u skupštinsku proceduru.

– Za pet minuta ćemo riješiti problem roditelja čija djeca idu u privatne vrtiće, time što ćemo izjednačiti subvencije, jer se povećanje od 11 miliona KM koje ima u rebalansu u odnosu na budžet može iskoristiti za te namjene – rekao je Ninković.

On je naveo da je prethodna gradska administracija predvođena SNSD-om u svom mandatu obazbijedila 1.000 mjesta u državnim vrtićima.

Topić: Usvajanjem rebalansa bila bi riješena mnoga pitanja

Šef kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić istakao je da bi usvajanjem rebalansa budžeta bila riješena mnoga pitanja u gradu.

– Mi smo najavili da ćemo u rebalansu kroz amandmansko djelovanje povećati sredstva za sport u iznosu od milion KM – rekao je Topić.

On je dodao da je usvajanje budžeta potrebno radi izgradnje fiskulturne sale u naselju Debeljaci i proširenja mjesnog groblja u naselju Kuljani.

Topić je ukazao da je odavno istekao rok i za dostavljanje konsolidovanog izvještaja o radu gradonačelnika za 2023. godinu.

– Ako znamo da je zakonski rok za njegovo dostavljanje istekao, pitamo šta se tu skriva. Ono što mi znamo jeste da je grad napravio obaveze u 2023. godini sa raznim dobavljačima za koje nema finansijsko pokriće i da se traži način da se „ispeglaju“ ti poslovi za koje grad još nije sklopio ugovore – rekao je Topić.