Novaković Bursać: Cilj „Oslobođenja“ i Stojkovića – diskreditacija srpskog rukovodstva na krilima rusofobije

20
Foto: Klix.ba

Cilj izjave advokata Čedomira Stojkovića za „Oslobođenje“ da Rusi „finansiraju kampanje protiv interesa srpskog naroda“ – diskreditacija je srpskog rukovodstva u Srbiji i Republici Srpskoj na krilima aktuelne rusofobije, napisala je na svom Tviter nalogu Snježana Novaković Bursać, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– Zabrinulo se „Oslobođenje“ i izvjesni advokat Čedomir da neki „finansiraju kampanje protiv interesa srpskog naroda“ pa smišljaju spiskove agenata i izdajnika… Bravo, Čedomire, sve dobro napisao, ali ti ne prolazi zamjena teza kod ovog naroda i u ovom trenutku – napisala je Bursaćeva na Tviteru.

Ona je navela da je pozamašan spisak onih koji, za dobru apanažu, pišu izmišljotine koje prenosi tačno određena grupa medija.

– Cilj više nego jasan – diskreditacija srpskog rukovodstva u Srbiji i Republici Srpskoj na krilima aktuelne rusofobije. Laž je laž, a ovakvi će da nastave svoj „posao“ – dodala je Bursaćeva.

Osnivač Grupe oktobar iz Srbije, koja je objavila spiskove sa imenima „ruskih agenata“, Čedomir Stojković rekao je za sarajevsko „Oslobođenje“ da „koristeći svoj uticaj kroz NIS i gas, Rusija već decenijama zloupotrebljava zakone Srbije rušeći svaki pokušaj izgradnje demokratije“.

Odgovarajući na pitanje kako to Rusija čini, Stojković je rekao da „oni finansiraju kampanje protiv srpskog naroda sa namerom da ga odvoje od Evrope i mnogi izdajnici su se ponijeli za tim ruskim parama“.