Novaković Bursać: Ne odustajemo od delegata u Domu naroda, u PDP-u pokazali da su gubitnici

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ja sam i dalje delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, izjavila je Snježana Novaković Bursać.

Ona je istakla da nakon žrijebanja u CIK-u procedura nije završena.

– Ona je jedno finale nekoliko nelegalnih koraka. Žrijebanje je predviđeno Izbornim zakonom, ali u momentu kada se tamo gdje se vrši prebrojavanje glasova utvrdi da dvije liste ili dva kandidata imaju jednak broj glasova – objasnila je Novaković Bursać za ATV.

Ponovila je da procedura jeste predviđena, međutim ovo se nikad nigdje nije desilo da se skoro dvije godine od provedenih izbora, i od neposrednih i posrednih u Narodnoj skupštini, CIK ponio kao izvršilac ovakve nelegalne procedure, Sud kao pomagač, a sve na osnovu naredbi određenih krugova iz međunarodne zajednice.

Naglasila je da je PDP u ovom slučaju žrtva i da se kroz ovaj proces isprljao.

– Odnosno, još jednom su pokazali da su spremni na sve zajedno sa SDA, DF-om i SDS-om. Još jednom su pokazali da su gubitnici koje će narod odstraniti iz političkog tkiva – naglasila je Novaković Bursać.

– Godinu i po traje pokušaj da se iskrivi volja, odnosno da se prizna taj, naočigled cijelog svijeta, nevažeči listić. Pri primjeni i Zakona i pravila provođenja posrednih izbora taj listić je nevažeći. To su konstatovali, zajedno sa poslanicima većine, i poslanici SDS-a i poslanici Stranke za pravdu i red koji su bili dio Komisije za izbor i imenovanje. Međutim, to se ne uklapa u zamisli kako treba izgledati politička scena, onih nekih koji bi da je kreiraju umjesto naroda – dodaj je Novaković Bursać.