Novaković Bursać: Ne postoji spin koji može da sakriju prazninu u koju se pretvara PDP

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Predsjedništva SNSD-a Snježana Novaković Bursać istakla je da ne postoji medijski spin koji može da sakrije potrebu takozvanih lidera PDP-a Branislava Borenovića i Igora Crnatka da prekriju prazninu u koju se pretvara ova stranka.

– Jad i čemer političke laži koje su se dohvatili zadnjih dana baš kao „pijan plota“ o temi postupanja srpskog člana Predsjedništva Željke Cvijanović nasuprot djelovanju kadra MIP-a brižljivo njegovanih u kadrovskoj kuhinji PDP-a u vezi sa glasanjem pri Savjetu Evrope postaje nepodnošljiv, ali zahtjeva reakciju – rekla je Bursaćeva.

Zašto je kome potrebna laž da je Kosovo primljeno u Savjet Evrope u ionako izazovnoj situaciji u kojoj se nalazi Srbija i sav srpski narod po tom pitanju, istakla je Bursaćeva, dobro zna Crnadak, a i oni kojima on polaže račune i koji mu daju zadatak da spinuje i izmišlja.

– Kao što zna da je on lično, Igor Crnadak, priznao samoproglašeno Kosovo kad je u svojstvu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara pozvao ministra samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija u Banjaluku na zvanični događaj. Ne znam da li gubitak na izborima i raspad partije utiču na memoriju, ali trebalo bi da se sjeti i javnosti objasni zašto je BiH glasala suzdržano o prijemu tzv. Kosova u UNESKO 2015. kad je on bio ministar inostranih poslova, a šef mu Mladen Ivanić član Predsjedništva – podsjetila je Bursaćeva.

– Ima li iz tih vremena ikakvih pisanih tragova o instrukciji za glasanje. Nema, naravno. Ali, ima sramnih tragova djelovanja kadra PDP-a u svim institucijama na nivou BiH zbog kojih bi se ova stranka trebala samougasiti, ili barem zaćutati na tu temu dok ih ne „opere“ vrijeme ako je to uopšte moguće – naglasila je Bursaćeva.

Ona je navela da je Crnadak do sada trebalo da nauči da stranke polažu račune građanima na izborima, a artikulišu stavove u predstavničkim tijelima, odnosno skupštinama i za to je SNSD spreman u svakom trenutku.

– Međutim, kod njih je očito zbrka pa ne zna šta priča – oni po podršku idu u ambasade, a iz skupština bježe i ne glasaju što ih svrstava na zasluženu gubitnički klupu kod naroda Republike Srpske i tako će da ostane dok su im takvi lideri i takve politike – zaključila je Bursaćeva.