Novaković Bursać: Nesnađena opozicija ne razumije šta je napisano i rečeno

9
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Opozicija je, kao i do sada, potpuno nesnađena i ne razumije ni momenat ni ono što je napisano u Deklaraciji sa Svesrpskog sabora i samo im je bitno da napadaju Milorada Dodika.

Poručila je ovo za ATV Snježana Novaković Bursać, delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, komentarišući kritike opozicije na Deklaraciju koja je usvojena na Svesrpskom saboru, a prema kojoj će se, između ostalog, 9. januar obilježavati i kao Dan nastanka Republike Srpske.

– Ništa novo za njih. Njima je samo bitno da napadaju Milorada Dodika, a nekako uspiju sebe potpuno prikazati kao bića koja ne razumiju ni trenutak ni ono što je napisano, pa ni ono što je rečeno – istakla je Novaković Bursać.

Naglasila je da oni imaju nalog da se napada Milorad Dodik svakim povodom.

– I to se uklapa u tu matricu. Znači, oni su skočili i prije nego što su vidjeli tekst i napadaju tekst koji su usaglasili predsjednici Srbije i Republike Srpske i dvije Vlade i naravno državni vrhovi Srbije i Srpske. Onda možete misliti koliko su nesnađeni – naglasila je.

Zaključila je da ništa drugo i ne znaju već da samo napadaju.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković ranije danas je rekao da 9. januar ostaje Dan Republike Srpske, a da Srpska dodaje Dan državnosti koji će se zajedno sa Srbijom slaviti 15. februara. Višković je poručio da zna odakle ovi napadi dolaze i da je njihov cilj rušenje usvojene Deklaracije.